В Одесі судять виховательку дитячого реабілітаційного центру «Світанок» Наталію Далинську, яка була присутня при тортурах вихованців, але нічого не зробила для їх захисту. Про це на своїй сторінці у Facebook написала волонтерка Зоя Мельник.

«6 березня суд обрав запобіжний захід виховательці, яка була присутня при катуваннях дітей. У залі суду вихователька розплакалася. Вона заявила, що недавно прийшла працювати в притулок "Світанок". Також вона розповіла, що діти в закладі "складні", і її за час роботи пограбували. Жінці обрали запобіжний захід – особисте зобов'язання. Її підозрюють у тому, що вона була присутня під час тортур вихованців притулку охоронцями», - йдеться в повідомленні, автор якого посилається на Українську Службу Інформації.

Наголошується, що засідання суду проходило в закритому режимі. Виховательку відпустили під особисте зобов'язання «відзначатися протягом 60 днів і не залишати населений пункт, в якому живе».

«Там такі дітки – дуже складні. За той час, що я там була, мене пограбували. Ці діти багато брешуть. В моїй роботі такого ніколи не було. Діти завжди мене любили», – заявила під час суду обвинувачена.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Фото: УСІ
Фото: УСІ
Фото: УСІ

«Такі в концтаборах бухгалтерами працювали», - зазначають коментатори під постом.

«Дівчинка, яку мучили охоронці в її присутності, нікого не грабувала й не крала. Вона виправдовує свою ненависть до цих дітей. Діти складні? Ви хто такі, щоб судити, складні вони чи ні?», - додають інші.

«Який сором. Геть з професії. Коли людина не відрізняє закон і злочин, нехай мете вулиці», - вважають деякі.

Нагадаємо, вихователька дитсадка нещадно знущався над малюками: жахлива історія, що сколихнула Україну.

Як повідомляв Знай.uа, закрила покаліченого немовляти в кімнаті і пішла: проект "Один за всіх" розбереться в шокуючої історії.

Знай.uа писав, таємниці одеського притулку "Світанок" вбили віру в людину, діти живуть в пеклі.