Добре відомі багатьом відвідувачам херсонських медичних закладів крапельниці повільно, але невпинно відходять у минуле.

На зміну їм поступово приходить більш сучасне обладнання, а саме шприцеві дозатори. Від крапельниць їх відрізняє точніше дозування ліків. Також дозатори можуть застосовуватись для переливання крові. Вартість на них варіюється від 15 до 50 тисяч грн. за один прилад. Наразі до клінічної лікарні імені Карабелеша було придбано лише шість нових дозаторів, однак, окрім цього, лікарня готує тендер на закупівлю ще десяти приладів.

Втім, і це число не є вичерпним, адже загалом для заміни старого обладнання їх потрібно не менше, ніж 48 екземплярів, тож в найближчі декілька років потрібно буде придбати ще. Звісно, закупівля буде проводитися за бюджетний кошт, але рішення змінити застаріле обладнання не можна назвати невдалим, бо медицина - це та сфера, на якій не потрібно економити, адже від її розвитку залежить здоров"я та життя мільйонів українців.

Нагадаємо, українців повідомили, у скільки обійдеться виклик швидкої допомоги.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", вперше в історії штучний інтелект розробив ліки для людини.

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу.