Одеса 8 лютого, в суботу, побачить яскраве сонце тільки ближче до обіду. При цьому опадів не передбачається, повідомили на сайті Sinoptik.

Синоптики стверджують, що в цей день повітря промерзне до 1 градуса морозу, а вночі похолодає до 3-4 градусів нижче нуля.

Надзвичайно теплим цей день був у 1894 році - до 12,3 градусів тепла. А дуже холодним – в 1929 році, тоді примерзло до 25 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 8 лютого, Укргідрометцентр

Якщо вірити народному календарю, цього дня шанувалися преподобний Ксенофонт і його дружина Марія. Подальший розвиток погоди передбачали по поведінці польових мишей – якщо у цей день вони не бояться покинути свої нірки і вилізти з-під снігу, значить, незабаром очікується потепління.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Поганим знаком 7 лютого вважалися заметіль і снігопад – у такому разі хорошого врожаю в цьому році можна не очікувати. Тим не менш, в цей день говорили, що в повітрі відчувається швидкий кінець зими і перший подих весни. Крім того, із закінченням першої третини лютого наближалася Масляна, після якої зимі наставав кінець.

Як повідомляв Знай.ua тепер документи можна зберігати в електронній формі у себе в смартфоні. Платформу і програму презентував Володимир Зеленський і розповів, як правильно користуватися, де взяти і як зробити з держави зручний сервіс.

Також Знай.ua писав, українцям тільки зараз пояснили, навіщо виділили розподіл газу на окремий рахунок, як тепер рахувати платіжки і чому відбулося зростання тарифу.

Нагадаємо, в Україні в наслідок погодних умов сильно постраждали водії, але небезпека була і для звичайних пішоходів. Сніговий Армагеддон накрив всю країну.