У київському районному суді Одеси відбулося засідання щодо жахливої пожежі в будинку на Троїцькій, де загинуло 16 осіб. Суд обрав запобіжний захід завідуючій господарством Одеського коледжу Тетяні Хомич.

Про це повідомляє прес-служба київського районного суду Одеси.

Суд відправив завгоспа Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Тетяну Хомич під домашній арешт. За однією з версій слідства у 2014 році співробітники ДСНС провели планову перевірку пожежної безпеки в коледжі. Тоді вони склали акт про грубі порушення, та ознайомили з документами відповідальну особа за дотримання правил протипожежної безпеки - завідуючу господарством. Але тоді завгосп не вжила заходів щодо усунення грубих порушень. Таким чином під час пожежі в грудні 2019 року студенти та працівники коледжу не змогли безперешкодно евакуюватися з будівлі.

Пожежа в Одеському коледжі

Суд розглянув клопотання прокурора і обрав запобіжний захід для завгоспа у вигляді домашнього арешту на строк 60 діб з забороною покидати місце проживання з 22:00 до 06:00.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що 4 грудня в Одесі в будинку на Троїцькій сталася масштабна пожежа. Осередок займання був на третьому поверсі шестиповерхового будинку, площа горіння досягла 4 тис. кв. м. В результаті пожежі загинули 16 людей, постраждали більше 30 осіб.

Нагадаємо, що загинуло майже два десятки людей: в Одесі рятувальники закінчили розбирати руїни коледжу, нові деталі.

Як повідомляв портал Знай.uа , "Мама, тут все горить. Я буду стрибати": рідні загиблих в одеській пожежі згадали пережитий жах.

Також портал Знай.uа писав, що у студентів згорілого одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу відновили заняття.