В Одеській мерії збираються переглянути підхід до шкільних сніданків. Все через те, що їжа в нинішньому вигляді не подобаюється учням, в результаті чого місто втрачає десятки мільйонів гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал "Думська".

Сьогодні міська влада оплачує школярам 1-4 класів гарячі сніданки — по 10 грн за кожен. Але школярам не подобається ця їжа, і тому столові стикаються з тим, що просто викидають їжу.

Ілюстративне фото


"Дивитися на це дуже боляче, так як ми витрачаємо десятки мільйонів гривень, а це практично нікому не потрібно. При цьому ми не можемо сказати, що діти винні, так як на 10 гривень дуже складно приготувати щось апетитне і смачне", — розповіла директор муніципального департаменту освіти і науки Олена Буйневич.


За її словами, на минулому засіданні бюджетної комісії міськради було вирішено змінити підхід. Деякі депутати запропонували замінити гарячі страви випічкою і напоєм (сік, чай, компот на вибір учня), які місто як і раніше буде фінансувати з розрахунку 10 гривень за сніданок. Якщо ж батьки хочуть, щоб їх дитина харчувалася інакше, їм доведеться доплачувати.

Школярі, що належать до пільгових категорій, як і раніше будуть отримувати повноцінні сніданки безкоштовно, при цьому місто збільшить витрати на них - з 10 до 24 грн.

Зараз міська рада вивчає це питання, для цього створюють робочу групу, до якої увійдуть чиновники департаменту, педагоги та батьки.

Нагадаємо, в Івано-Франківську гримить гучний скандал-за вчителя професійного училища № 13, який курив в аудиторії перед учнями прямо під час уроку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.uа , водіїв змусять платити за дорогу: що підготували в Мінінфраструктури

Також Знай.uа писав про те, що озвірілий запорожець напав на маршрутчика з кулаками, відео розборок потрапило в мережу.