У студентів недавно згорілого одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу відновили заняття. Так, з понеділка 9 грудня студенти розпочали навчання у другому корпусі навчального закладу, який знаходиться у житловому масиві Черемушки на вулиці Героїв Крут, 9.

Про це інформує портал "fakty".

Однак з'ясувалося, що і це будівля не відповідає нормам протипожежної безпеки.

Так, на засіданні міської ради в середу, 11 грудня мер міста Геннадій Труханов доручив провести перевірку в будівлі коледжу. До завершення сесії, мер повідомив, що співробітник департаменту освіти і науки, у минулому співробітник главку ДСНС візуально обстежила будівлю. В результаті поверхневої перевірки було виявлено ряд порушень: вузькі сходи і відсутність пожежної драбини. Також вікна будівлі на першому поверсі забиті суцільними сталевими гратами, які не відкриваються.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, частина студентів під час проведення навчальної евакуації не відреагували на сполох і не вийшли з будівлі.

Після трагічної події в коледжі 4 грудня у всіх навчальних закладах Одеси почали позбавлятися від решіток на вікнах. Тепер у кожному класному приміщенні буде як мінімум одне вікно відкривається гратами, щоб у разі НП можна було провести екстрену евакуацію студентів і співробітників.

Але в той же час не всі навчальні заклади на даний момент відреагували на вимогу ДСНС, у багатьох до цих пір стоять капітальні решітки на вікнах першого поверху.

Нагадаємо, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що знаходиться в центрі міста, сталася пожежа на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, масштабна пожежа, яка 4 грудня спалахнула в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, міг статися через обігрівачів.

Також портал "Знай.ua" писав, що у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка, є зниклі без вести.