В Одесі у середніх загальноосвітніх школах Київського району можуть ввести третю зміну. Це пов'язано з тим, що діти, які проживають у приміському Райдужному, ходять в одеські школи.

В Одесі для учнів можуть ввести третю зміну, фото: Пушкинская

Про це повідомив заступник міського голови Одеси Петро Рябоконь.

У свою чергу директор департаменту освіти Олена Буйневич цю інформацію спростувала. Натомість чиновниця стверджує, що мова йшла про ризик відкриття третьої зміни у 2020-21рр.-ому навчальному році, який існує і цілком прогнозований з урахуванням споруджуваних у Райдужному будинків та збільшенням кількості дітей шкільного віку.

Українські школи, фото: volga.lutsk.ua
Українські школи, фото: volga.lutsk.ua

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Буйневич зазначила, що наразі в українському законодавстві поняття "третя зміна" взагалі не існує. Востаннє на третю зміну діти ходили до школу ще при Радянському союзі, тому досить важко уявити, за яким розкладом вона може працювати зараз. Чиновниця припустила, що це може бути підзміна, яка починається в 11:30, і зміна, яка починається о 14:00.

Разом з тим Буйневич заявила, що одеські школи на це не підуть і будуть відмовляти жителям Райдужного у зарахуванні. Але, якщо мова йде про розширення меж Одеси, то тих дітей, яким далеко добиратися, будуть підвозити за рахунок бюджету до менш завантажених шкіл. Подібною послугою користуються діти, які проживають в районі Куяльника і навчаються в 23 і 113 школах.

Нагадаємо, українці вимагають від Зеленського скасувати ЗНО.

Як повідомляв Знай. ua, українським випускникам дали "жирну" підказку по ЗНО-2020.

Також Знай. ua писав, що школярка із Запоріжжя збунтувалася проти ЗНО.