Керівники Аккерманської і Бендерської фортець підписали угоду про співпрацю і створення асоціації "Фортеці Дністра".

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з підписаним нещодавно в Бендерах документом, у новостворену асоціацію "Фортеці Дністра" крім Аккерманської і Бендерської, увійдуть також Сорокська та Кам'янець-Подільська фортеці.

Планується створення нових цікавих маршрутів для туристів та безумовний обмін досвідом для подальшого залучення гостей, що мандрують.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, Аккерманську і Бендерскую фортеці об'єднують і збережені будівлі Генуезької республіки. В даний час ведуться переговори про можливість отримання архівної довідки з Генуї, про фортифікаційних спорудах перебували на Північному Причорномор'ї.

Нагадаємо, що долучення Аккерманської фортеці до списку ЮНЕСКО дане співробітництво може позитивно відобразитися на користь головної визначної пам'ятки міста Білгорода-Дністровського.

Нагадаємо, що найвідоміша пам'ятка архітектури постраждала від стихії

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що туристи-терористи знищили кримський пам'ятник архітектури. Мережу шокували акти вандалізму в окупованому Росією Криму.

Ми також писали, що в США невідомі зруйнували пам'ятник американському першовідкривачеві Христофору Колумбу. Виготовлену з гіпсу 60-сантиметрову статую встановлену в нью-йоркському парку Йонкерс, знесли з п'єдесталу і розбили молотком.