В Україні стартує проєкт "100 очей". Він створений на благодійній основі, аби допомогти відновити зір учасникам АТО/ООС.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Проєкт існуватиме для проведення операцій діючим військовим та ветеранам, які мають вади зору з діагнозом травматична катаракта.

Дана проблема виникає тоді, коли травмується кришталик ока при пораненні самого ока.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Наголошується, що під час військових дій бійці змушені діяти всупереч інстинкту самозбереження. Найчастіше страждає саме зір.

Важливо зазначити, що на час післяопераційної реабілітації прибули з інших міст України військовослужбовців і ветеранів бойових дій забезпечують житлом.

Також у майбутньому планується здійснювати операцію не тільки для військових, але й їхніх сімей. Якщо вони також були жертвами війни на Сході України. Варто зазначити, що даний проєкт триває й досі.

Нагадаємо, що шкарпетки для героїв: львівська пенсіонерка "взула" пів української армії, - справжній подвиг

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові створять перший в Україні хаб для жінок-ветеранок

Також Знай.ua писав про те, що на подяку і у пам'ять людям, які подарували свої органи для хворих, біля Вінницької міської лікарні з'явилася яблунева "Алея життя".