Відомий одеський кінорежисер-постановник та заслужений діяч мистецтв України Леонід Ілліч Павловський з 15 жовтня вирішив оголосити голодування.

Такий відчайдушний крок стався через те, що кіностудія має великі шанси опинитися в приватних володіннях. Чоловік вимагає створити об'єктивну міжнародну комісію, яка проведе розслідування і вивчить питання, пов'язані із створенням акціонування і приватизації кіностудії.

"За 15 років правління на кіностудії не знято жодного фільму. Вона працює виключно, як технічна база, надає ресурс і реквізити. Не більше того. Весь колектив виведений за штат, багато звільнилися. Краще голодувати, ніж мовчки на це дивитися. Я вимагаю повернути кіностудію в держвласність, вона повинна отримати статус "національної" ", — розповів Леонід Павловський.

У Міністерстві культури пообіцяли ініціювати надання Одеській кіностудії звання "національної". Тоді Леонід Павловський погодився припинити голодування, залишаючи за собою право відновити її, якщо ситуація не зміниться.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Ольга Сумська, Олег Скрипка, Василь Вірастюк та інші знялися у ролику на підтримку української мови.

Також "Знай.ua" писав, що найсильніша людина світу Василь Вірастюк здивував новим незвичним амплуа.

Крім цього читайте, що Олена Кравець із Квартал 95 розповіла про шоу "Танці з зірками" та як спілкується з Зеленським.