Капітальний ремонт автодороги Одеса-Київ з створенням цементобетонних ділянок буде здійснюватися на кошти європейських банків.

Таку інформацію надав Славомір Новак, який нещодавно пішов у відставку. Нагадаємо, що Новак був головою Державного агенства автомобільних доріг України.

За його словами, ремонт триватиме два-три роки.

"Нам вдалося завершити переговори з європейськими банками, з EIB і BRD, і Україна отримає наступні 900 млн євро капітальний ремонт Київ-Одеса і підвищення цієї дороги до категорії автобану. З наступного будівельного сезону вони повинні почати ремонт", — сказав керівник Новак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що всі українські автодороги можна відремонтувати за 10 років. Але це обійдеться державі в 1 трильйон гривень. Щоб вкластися в ці терміни, потрібно щороку ремонтувати по 10-15 тисяч кілометрів доріг, і передбачити стабільне фінансування на кілька років вперед.

Як повідомляв портал Знай.uа, протягом кількох місяців у Дніпрі йде боротьба з нескінченними ямами на дорогах.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі через ремонт дороги на переїзді через греблю ДнепрГЭС перекрили дві смуги з чотирьох.