В Одеському музеї пройде унікальна виставка, де вперше покажуть справжні українські костюми.

18 жовтня в Одеському музеї західного і східного мистецтва відкриється дивовижна виставка "Ucraina terra magnifica": достовірна реальність". Вперше за всю історію існування музею тут покажуть автентичні народні костюми України, авторські ляльки та іграшки з приватних колекцій.

Відомий колекціонер Майя Ернст не уявляє свого життя без подорожей. Жінка постійно шукає у селах старі крині і купує сукні, які носити наші пращури.

Виставка буде створена з 40-ка народних жіночих костюмів, які включатимуть до себе аксесуари та рідкісні коштовності.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Одеситам випаде рідкісна можливість власними очима побачити унікальні у багатьох сенсах експонати, що датуються кінцем 19-початком 20 століття, крім того, це буде перша подібна виставка в країні. Самому старовинному раритету в колекції — більше ста п'ятдесяти років.

Також родзинкою стануть порцелянові ляльки найкращих народних майстрів України. Виставка обіцяє бути насиченою та цікавою.

Нагадаємо, що десятки трупів на ВДНГ: чому скандальну виставку Body Worlds передумали вивозити з Києва

Як раніше повідомляв "Знай.uа" у київському метро Шевченка перетворили в Термінатора: сплав вільнодумства і науки

Також портал "Знай.uа" писав про те, що активіст "Хорт" знищив виставку в київському метро на очах у пасажирів: відео. Раніше він був судимий за захоплення обласної адміністрації.