В Черкаській та Одеській області б'ють тривогу через нестачу інсуліну. Чому ліків, які є життєво необхідними для людей, страждаючих на діабет стає дедалі менше?

Повідомляється, що при плануванні закупівлі інсуліну для діабетиків в Одеські області помилилися з розрахунками. І тепер зараз є лише один мільйон гривень з потрібних 19. Наразі повідомляється, що влада шукає вихід із критичної ситуації.

Комісія обласної ради з питань охорони здоров'я вказує, що ускладнюють ситуацію 2 фактори: подорожчання препарату та збільшення кількості хворих на діабет. З початку року 2,5 тис. жителям Одещини поставили діагноз цукровий діабет. Зараз влада розглядає можливість урізання деяких статей місцевого бюджету. До такого засобу уже вдавались, виділивши на закупку інсуліну 8 млн грн з початку року.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ситуація щодо Чекращини зараз дещо інша: місцева влада готова забезпечити потрібними коштами. Нестача коштів у даній області становить 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що вчені: наш організм може вилікувати діабет власними силами

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, що дієтичні газовані напої входять до їх складу штучні підсолоджувачі можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу.