На Одещині питна вода у криницях та джерелах стала небезпечною для споживання.

Таку заяву зробила начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства райуправління Держпродспоживслужби Олена Гайдаржи.

Приблизно 70% користуються водою із криниць, джерел та річок. Проте не задумуються, що така вода вже давно не відповідає нормам і є небезпечною для людського організму.

Тільки у п’яти населених пунктах району (місто Болград, села Виноградівка, Владичень, Городнє й Криничне) є громадські джерела з природною водою питної якості.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На жаль, лабораторні дослідження показали, що вода у Болградському районі не відповідає гігієнічним нормативам у 105 місцях. Із 13 джерел не відповідають гігієнічним нормативам 11.

З досліджених дев’яти свердловин (загалом їх 12) не відповідають гігієнічним нормативам семеро. Із 12 пунктів розливу очищеної води стабільну якість води забезпечують лише пункти розливу в місті Болград і один у селі Криничне.

Нагадаємо, що рідне місто Ольги Фреймут може залишитися без води: подробиці за крок від катастрофи

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові стався прорив труб одразу на двох вулицях

Також Знай.ua писав про те, що у кожному регіоні рішення щодо початку опалювального сезону прийматимуть самостійно