В Одеській області чоловіка госпіталізували через захворювання на ботулізм.

Про це повідомляє ГУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ".

Інцидент трапився ще минулого тижня. Лікарі розповідають, що до них поступив чоловік, якому терміново була потрібна допомога. У пацієнта був важкий стан і йому одразу ввели противоботулиническую сироватку.

Причиною цього стала риба власного приготування. Чоловік зізнався, що напередодні наловив річкової риби і власноруч приготував її.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ботулізм може нанести вашому організму значних ускладнень. Іноді вони можуть закінчитись смертю. Тому з такими продуктами як риба, гриби чи м"ясо потрібно бути дуже обережними і звертати увагу на спосіб приготування. Особливо якщо ви це робите в домашніх умовах.

Нагадаємо, що українці продовжують робити заготовки на зиму. У багатьох уже полиці заставлені консервацією з овочів та м'яса. На черзі врожай грибів. Важливо дотримуватися технології при консервації, адже можна наразити цілу родину на небезпеку. медики застерігають бути обережними, адже ці баночки зі смачним можеть приховувати смертельний ботулізм.

Також портал писав, що ботулізм: знайдено лiки від небезпечного отруєння

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.