Раніше Міністерство освіти і науки України зробили гучну заяву, щодо переходу всіх шкіл виключно на українську мову. Проте учнів початкових шкіл це не стосується.

Таку заяву зробила Олена Буйневич - директор департаменту освіти і науки Одеської міськради.

Таким чином школярі з 1 по 4 класи матимуть змогу навчатися російською мовою. Також у початковій школі також можна продовжувати навчатися мовами національних меншин.

"Таким чином, з 1 по 4 класи в одеських школах будуть продовжувати діяти класи навчання російською мовою, якщо цього захочуть батьки школярів. Що ж стосується середніх класів (з 5 по 9), то там, згідно законодавства, може проводитися навчання на мовах корінних народів України. Ось тільки які саме народи є корінними — законодавці поки не визначили", — зазначила Буйневич. Директор департаменту наголосила, що в старшій школі навчання здійснюється тільки українською мовою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що половина комісії була представлена українофобами - обурився один з нардепів

Як повідомляв портал Знай.ua, представник президента вважає, що про регіональні мови слід забути

Також Знай.ua писав про те, що у закладі бариста відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою