В Одесі відомі політичні діячі підтримали художника Олександра Ройтбурда на акції протесту минулої суботи.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Отже, екс-губернатор Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі та нинішній мер міста Львова Андрій Садовий з"явилися на мітингу через скандальне звільненого з посади керівника Одеського художнього музею.

"Ці бандерлоги захватили владу в місті і в області, вони знищують не лише Ройтбурда, вони знищили Аркадію, знищують Французький бульвар та історичні будівлі. Тут відбувається видавлювання одеситів з міста. Якщо не діяти, то Одеси через 3-5 років не буле. А Одеса — це великий світовий бренд, який має лишатись осередком культури", — підсумував Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Також до акції долучився мер Львова Андрій Садовий. Він підкреслив, що саме тут зібралась вся думаюча Одеса.

"Велика задача — бути голим нервом і будити Одесу. Дуже хочу, аби Одеса прокинулась, — і ми побачили місто, яке в Україні є номером один по потенціалу в Україні. Я переконаний, що цього святого чоловіка рухати не будуть, а ті, хто будуть, — підуть, і про них забудуть" — сказав Садовий.

Нагадуємо, що звільнення Ройтбурда ініціювали через те, що він, начебто, ігнорував запити щодо фінансової діяльності музею.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що "Даєш Ройтбурда!": одесити вимагають повернути звільненого директора музею, під облрадою "запахло смаженим"

Також портал Знай.uа писав, що Богуцька поставила "діагноз" партії Кернеса-Труханова