Кожного року 12 липня, в день свята на честь апостолів Петра і Павла, православна Одеса вшановує головну християнську святиню півдня України — чудотворну ікону Божої Матері "Касперівська".

Цього дня в місті відбудеться загальноєпархіальний хресний хід за участю тисяч вірян з усієї країни і навіть зарубіжжя.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Додамо, що вранці правлячий архієрей Одеської єпархії Української православної церкви (УПЦ) митрополит Агафангел здійснить акафіст і святкову літургію у Свято–Успенському соборі, де і зберігається Касперівська ікона, а після цього парафіяни пройдуть до Спасо–Преображенського кафедрального собору.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тисячі людей в дії виражають свою любов, свою молитву про мир і згоду в країні",- повідомили у прес-службі єпархії.

Нагадаємо, що в Росію Касперівський образ Богородиці був привезений сербами в кінці XVI століття. Під час блокади Одеси британським флотом під час Кримської війни городяни попросили архієпископа Інокентія (Борисова) перенести ікону — покровительку Причорноморського краю — у Спасо–Преображенський собор, де вона постійно перебувала з 1918 року.

Нагадаємо, Епіфаній терміново скликав синод: що відбувається.

Як повідомляв Знай.uа у Єпіфанія зробили термінову заяву.

Знай.uа писав, таємну домовленість Порошенка з Варфоломієм розсекречено.