Цьогорічні дострокові парламентські вибори від самого початку обросли гучними скандалами. І Одеса у вирі цих скандалів займає далеко не останнє місце. Причиною цього є кандидати, яких ЦВК зареєструвала на одеських округах

В Одесі створено чотири виборчих округи: №№ 133, 134, 135 та 136. На трьох з чотирьох округів серед кандидатів є діючі народні депутати, які в черговий раз бажають отримати мандат народного депутата.


Округ №133, Київський район Одеси

"Опозиційна платформа – За життя" висунула кандидатом у нардепи Віктора Баранського, депутата обласної ради. У його риториці присутня яскрава проросійська позиція.

Спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували благодійні заходи від імені фонду Баранського до того, які він був офіційно зареєстрований кандидатом.

Другим кандидатом, який може пройти до парламенту є Дмитро Танцюра. Він є депутатом міської ради, входить до "Довіряй ділам", і, звичайно, має чималу підтримку одеського міського голови Геннадія Труханова, який стоїть за цією партією.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували щонайменше два випадки залучення працівників бюджетних установ до заходів потенційного кандидата, того самого, що нині є депутатом міськради, Дмитра Танцюри.

По округу №133 від партії "Слуга народу" балотується керівник мережі "Фітнес-центр" Артем Дмитрук. Він став відомим, коли минулого року на Потьомкінських сходах встановив рекорд, піднявшись нагору зі штангою вагою у 100 кг, тим самим встановивши рекорд України.


"Європейська солідарність" висунула депутата Одеської облради Юрія Басюка. Від "Голоса" на вибори тут йде бізнесмен Дмитро Атєрлєй. Павло Кириленко став кандидатом від Всеукраїнського об'єднання "Свобода". А від "Батьківщини" у 133-му балотується керівник Київської районної ланки партії Василь Папушин.

Округ №134, Малиновський район

Олександр Орлов подався у нардепи у якості самовисуванця. Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували агітаційні заходи від благодійного фонду кандидата ще до його офіційної реєстрації.

Від партії Порошенка "Європейська солідарність" йде депутат Одеської міськради Олег Звягін. Він також був депутатом VІ скликання, тоді він пройшов як член "Партії регіонів".

Партія Зеленського по 134-му округу висунула Олега Колєва, який живе в Ізмаїлі. ЗМІ пов'язують кандидата з родиною Урбанських.

Також по цьому округу балотується відомий одеський бізнесмен та громадський діяч Анатолій Кавун. Він відомий як автор платформи "Добра справа", яка займається реалізацією у місті багатьох проектів.

"Опозиційна платформа – За життя" висунула депутата Одеської облради Роман Сеника. Якого активісти звинувачували у причетності до скандалу у храмі ПЦУ.

"Батьківщина" по 13-му висунула бізнесмена Володимира Хороших. Він балотувався до Верховної Ради у 2014 році від цієї ж політичної сили та по цьому ж округу, проте набрав лише 4,55% голосів.

Від "Партії Шарія" висувається директор кіностудії "Порто-Франко Фільм" Максим Фірсенко. "Голос" висунув по 134-му комерційного директора ТОВ "Колнар", волонтера Наталію Богаченко.

Округ №135, Приморський район Одеси

Головним претендентом на депутатський мандат є Сергій Ківалов. Він вже чотири рази тут перемагав і цього року знову збирається це повторити.

"Слуга народу" по округу висунула ресторатора та мецената Олексія Леонова. Минулого року він увійшов у "ТОП-100. Гордість України. Чоловіки".

Також у якості самовисуванця зареєструвався прес-секретар "Нацкорпусу" Сергій Варламов. Рубена Степаняна висунула "Батьківщина". Від "Голосу" до Ради балотується підприємець Микола Вікнянський. "Опозиційна платформа – За життя" висунула Кирила Подостройця.

Округ №136, Суворовський район Одеси

Від "Європейської солідарності" йде на вибори по 136-му округу Валентина Шульц, яка є керівником секретаріату обласного осередку партії. Сергій Веселов, перший заступник голови обласного осередку "Батьківщина" балотується від своєї рідної партії.

Від "Циганської партії України" балотується Денис Гончаренко, підприємець.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, у Зеленського шокували заявою про коаліцію з "Голосом" Вакарчука.

Як повідомляв Знай. ua, Вакарчук заманював Притулу в "Голос" більше року.

Також Знай. ua писав, що Вакарчук придумав "геніальний" план повернення українських моряків.