В Одесі до медиків стали надходити масові скарги від батьків дітей після того, як вони викупалися в морі.

Лікарня
Лікарня

Про це повідомляє Думская.

Батьки відзначають, що у дітей після купання спостерігається алергічний висип, слабкість, блювання та підвищення температури до 38,5.

Незважаючи на те, що токсичні водорості від берегів відійшли і візуально морська вода на узбережжі начебто чиста, розслаблятися рано.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Джерело повідомляє, що до педіатрів стали приводити дітей, у яких з'явилася висипка по тілу, є й інші симптоми, серед них блювота, розлад кишечника і шлунку, підвищення температури тіла понад 38 градусів. Саме тому лікарі рекомендують трохи часу почекати з купанням, адже залишається висока концентрація токсинів у воді.

лікарня
лікарня

Цвітіння синьо-зелених водоростей може обернутися для людини проявами алергічної реакції, схожою на кропив'янку. При заковтуванні такої води спостерігається розлад ШКТ, може піднятися температура, з'явитися свербіж на шкірі, почервоніння на шкірі та слизовій.

Нагадаємо, відпочиваючі в Одесі помітили зелену піну на пляжах міста.

Відповідні відео оприлюднила "Одеса.Life".

Відпочиваючі та мешканці Одеси останні декілька днів спостерігають на пляжах зелену воду і піну.

Спека і дощі спровокували цвітіння піноутворюючої водорості Nodularia spumigena. Нодулярія в Одесі частенько цвіте в кінці травня-початку червня. Це відбудеться при першому невеликому похолоданні.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що людство вимре через 30 років, вчені стривожили світ страшним прогнозом

Також портал "Знай.uа" повідомив, що в Одесі жителів позбавили доступу до моря, всі проходи перекриті.