Куди відправитися в Одесі одразу після приїзду? Пропонуємо Топ-5 головних пам'яток перлини біля моря.

Цікаво, що ці місця знаходяться в центрі міста, тому пройти їх можна буквально за один день перебування в цьому прекрасному місті.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рейтинг обов'язкових місць для відвідування очолюють знамениті Потьомкінські сходи - символ Одеси і парадний вхід в місто з моря. Сходи налічують 192 сходинки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Піднявшись по Потьомкінських сходах, ви підходите до другого об'єкту в нашому рейтингу - пам'ятника засновнику міста герцогу де Рішельє, серед одеситів він отримав прізвисько бронзовий Дюк. Він був створений скульптором Іваном Мартосом. Відкритий у 1828 році і є першим пам'ятником в Одесі.

Далі потрібно обов'язково насолодитися красою скульптури Лаокоон - неймовірної композиції, яка зображує смертельну боротьбу жерця бога Аполлона Лаокоона з синами проти змій. Вона встановлена перед будівлею Одеського археологічного музею і є частиною архітектурного ансамблю історичної частини міста.

<цифра>

Ще однією візитною карткою Одеси є Театр опери та балету. Це один з найгарніших оперних театрів не тільки міста, але і всієї України. Задоволення в рівній мірі можна отримати і від постановок, які в ньому відбуваються, і від споглядання самої будівлі, яку було побудовано в кінці ХІХ століття.

Музей-заповідник "Катакомби Одеси" також обов'язковий до відвідин. Довжина всіх підземних ходів одеських катакомб складає близько 10 км. Розташовані вони на глибині 15-25 м під міськими кварталами в районі Молдаванки. Це цілий комплекс найдавніших шахт-каменоломень, повний таємниць і загадок, де добували будівельний камінь для зведення Одеси, розташовувалися військові бункери, бомбосховища і справжні природні печери.

Нагадаємо, що Одеса — чудове місто, яке зачаровує свій красою і незвичністю. Представляємо вашій увазі дивовижні фото Одеси, зняті з безпілотника під час заходу сонця.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що людство вимре через 30 років: вчені стривожили світ страшним прогнозом.

Також портал "Знай.uа" повідомив, що в Одесі мешканців позбавили доступу до моря: всі проходи перекриті, перші подробиці.