З 1 вересня 2024 року в Україні набувають чинності нові правила щодо продажу нікотиновмісних продуктів. Якщо ви користуєтеся подібними товарами, ці зміни можуть суттєво вплинути на ваш повсякденний вибір.

Відтепер, згідно з новим законодавством, усі нікотинові продукти, призначені для орального застосування, повинні мати акцизну марку. Ця вимога стосується як виробників, так і імпортерів. Ті, хто хоче продавати ці продукти в Україні після 1 вересня, повинні були подати заявку на отримання акцизних марок до 1 липня 2024 року.

Прилавок з цигарками. Фото: кадр з відео
Прилавок з цигарками. Фото: кадр з відео

Важливо розуміти, що акцизна марка не лише гарантує легальність продукції, але й впливає на її ціну. Зокрема, можна очікувати, що вартість нікотиновмісних продуктів зросте, адже акциз – це додатковий податок, який буде включений у кінцеву ціну товару.

Якщо ви звикли до певних брендів чи видів нікотинових продуктів, варто перевірити, чи пройшли вони маркування. В іншому випадку їх може не бути на полицях магазинів. Крім того, продукти, що продаватимуться без акцизних марок, будуть вважатися незаконними, а їх продаж загрожуватиме серйозними штрафами для підприємців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зробив важливе оголошення власникам карток: з цим краще не затягувати Без грошей залишаться всі: українців попередили про покупки – заплатите за кросівки 10 тисяч замість 900 грн "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Проте є і позитивний бік: акцизне маркування допоможе боротися з підробками та неякісною продукцією на ринку, що в результаті забезпечить більший контроль за якістю товарів.

Нагадаємо, Скоро буде в дефіциті: українцям радять запасатися маслом, поки ціни не злетіли до небес

Раніше ми розповідали, що Овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання

Також, Інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати