Вартість електроенергії — питання, яке хвилює кожного українця. Адже платіжки за світло б’ють по кишені, особливо в період підвищення тарифів. Та є новини, які можуть порадувати: найближчими роками ціни на електроенергію можуть знизитися. Але за яких умов це можливо?

Нещодавно народний депутат Сергій Нагорняк, який є членом Комітету Верховної Ради з питань енергетики, зробив важливу заяву. За його словами, одним із ключових чинників, що можуть вплинути на зниження цін на електроенергію, є запуск нових енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції. Якщо ці енергоблоки запрацюють, Україна зможе збільшити обсяг генерації електроенергії. Це, своєю чергою, дозволить уникнути дефіциту та стабілізувати ціни.

АЕС, ДТЕК \\ фото ЕнергоВсесвіт
АЕС, ДТЕК \\ фото ЕнергоВсесвіт

Крім того, додаткові енергоблоки АЕС забезпечать надійність постачання електроенергії. Це особливо актуально в нинішніх умовах, коли енергетична система країни піддається ризикам через війну та російську агресію.

Нагорняк підкреслює, що атомна енергетика — один із найбезпечніших і найефективніших способів виробництва електроенергії для України. Росія не наважується завдавати прямих ударів по наших атомних об’єктах, адже це несе загрозу і для них самих. Тому розвиток атомної енергетики — стратегічно важливий напрям для нашої країни.

Популярні новини зараз
Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня Українцям радять берегти серця та голови: магнітні бурі накриють у вересні Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Процес добудови третього та четвертого енергоблоків на Хмельницькій АЕС нині тимчасово зупинився через мораторій на будівництво нових атомних об’єктів. Однак депутати Верховної Ради вже готуються розглянути законопроєкт, який дозволить продовжити це будівництво. Якщо все піде за планом, нові енергоблоки будуть введені в експлуатацію протягом наступних чотирьох-п'яти років.

Запуск цих блоків здатний збільшити обсяг генерації на 2,2 ГВт. Це суттєво зміцнить енергетичну систему країни і дасть змогу знизити тарифи на електроенергію як для бізнесу, так і для звичайних споживачів.

Нагадаємо, Українцям дали шанс зменшити витрати на комуналку: які умови

Раніше ми розповідали, що Ціна за світло злетить учетверо: скільки доведеться заплатити за електроенергію під час блекаутів

Також, Графіки відключень можуть повернутися