Жителі Кременчука можуть через суд оскаржити завищені тарифи, встановлені "Полтаваобленерго". Про це інформує місцеве видання "Кременчук today".

Побутові споживачі можуть отримати безкоштовну консультацію спеціаліста юридичного департаменту щодо збору документів та їх подання до суду для повернення коштів за надмірні тарифи на опалення та гарячу воду.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Прийом юриста буде проводитись на 1 поверсі виконавчого комітету за адресою: площа Перемоги, 2. Для оскарження тарифів та отримання компенсації необхідні такі документи:

  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копія правовстановлюючого документа на квартиру;
  • копія платіжки за комунальні послуги за січень 2022 року;
  • копія платежів за комунальні послуги за листопад 2022 – травень 2024 року.

Зазначається, що при подачі до суду на "Полтаваобленерго" споживачам не доведеться сплачувати судовий збір.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що тарифи на тепло та гарячу воду для лівобережної частини Кременчука було визнано незаконно завищеними. Відповідно до законодавства, під час воєнного стану тарифи мають відповідати тим, що діяли станом на 24.02.2022 року.

Втім, "Полтаваобленерго" після руйнування Кременчуцької ТЕЦ встановило вищі розцінки, внаслідок чого переплата побутових споживачів склала кілька тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як оскаржити незаконні платіжки за комуналку: інструкція для споживачів.

Також наш портал інформував, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може вирости платіжка за доставку газу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.