На українсько-румунському кордоні, зовсім неподалік від контрольно-пропускного пункту «Порубне» у Чернівецькій області, затримали рекордну – святкову кількість ухилянтів одночасно, повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі.

8 березня, правоохоронці зупинили зелений Mercedes Sprinter, що рухався за три кілометри від кордону. Усередині вантажного авто виявилися 34 чоловіки призовного віку, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Сума вражає

Організатором цієї небезпечної авантюри виявився сам водій буса. Він обіцяв кожному з ухилянтів переправлення через кордон за винагороду у розмірі 10 тисяч євро, зібравши в цілому астрономічну суму у 340 тисяч євро.

на кордоні затримали рекордну кількість ухилянтів
на кордоні затримали рекордну кількість ухилянтів

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Затримання провели співробітники Служби безпеки України у Чернівецькій області спільно з прикордонниками. Дії водія та його пасажирів були кваліфіковані за статтею 332 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за незаконне переправлення осіб через державний кордон у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Ще й побили

Варто зазначити, що судячи з відео, затримання відбувається доволі жорстко. Чоловік у куртці, який витрушує бусик ще й не лінується щосили бити чоловіків по голові та іншим частинам тіла. Хоча й вони звісно порушники, але навряд чи становлять небезпеку, чинять опір чи стануть більш патріотичними та відразу поповнять ряди ЗСУ.

на кордоні затримали рекордну кількість ухилянтів
на кордоні затримали рекордну кількість ухилянтів

Не перші "втрати"

Для наших читачів нагадуємо, що ухилянтський фронт несе втрати: чоловік скалічився при штурмі паркану на кордоні. Нещодавно на кордоні виникла незвичайна історія з ухилом від мобілізації, яка завершилася нещасним випадком. Один із мешканців столиці, у спробі перетнути кордон з Румунією, зламав ногу, коли "атакував" прикордонний бар'єр.