Гуманітарний заклик ООН опинився під серйозною загрозою, оскільки лише 10% запрошених коштів було виділено для задоволення потреб України у 2024 році.

Ця нестача фінансування ставить під загрозу надання життєво важливої ​​допомоги тим, хто потребує районів, прилеглих до фронту бойових дій.

люди
люди

Деніз Браун, головний представник ООН в Україні, попередила, що понад 8 мільйонів українців, які проживають у важкодоступних районах поряд із зонами воєнних дій, можуть залишитися без основних гуманітарних поставок, включаючи воду та їжу.

"Якщо ми не отримаємо ці гроші, я не знаю, звідки вони візьмуться", — сказала Браун в інтерв'ю Associated Press.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Браун розповіла, що гуманітарна допомога в Україні, особливо у районах поблизу лінії фронту, стикається з фінансовими труднощами. У таких районах, де немає навіть електрики та води, здійснюють постачання основних потреб. 2023 року охопили 11 мільйонів людей.

Гуманітарна допомога, фото CARE
Гуманітарна допомога, фото CARE

Це включає воду, гігієнічні набори з зубною пастою і туалетним папером та інші речі.

"Дуже часто це такі речі, як підгузки для дорослих, тому що люди похилого віку в тих спільнотах не мають можливості пересуватися", — каже Браун.

Ситуація ускладнюється через загострення бойових дій, які ускладнюють доступ або обмежують терміни доставки, наприклад, у прифронтових районах, на зразок Годин Яру на Донеччині.

Вам буде цікаво дізнатися, чи похилого віку українцям допоможуть копійкою: виплатять по 10 800 грн на руки

Також ми писали про купанти бездушно розстріляли українських військових: були абсолютно беззахисні