Пенсіонерів, які вимушені були залишити свої домівки попереджають про нові схеми аферистів. Шахраї від імені Пенсійного Фонду виманюють у літніх людей реквізити банківських карток для того, щоб начебто пройти ідентифікацію.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що шахраї представляючись працівниками пенсійного органу, виманюють телефоном у пенсіонерів-переселенців, які повинні пройти фізичну ідентифікацію, реквізити банківської картки.

У пресслужбі попереджають, що під час проведення цієї процедури, працівники не мають права цікавитися даними вашої пенсійної картки.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

"Офіційно заявляємо, що ані для подання заяви на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку, ані для процедури ідентифікації, продовження чи поновлення виплат, уповноважені працівники Фонду не використовують для підтвердження особи пенсіонера інформацію про реквізити банківських карток. Це не передбачено жодним нормативним документом", - йдеться в повідомленні.

У Фонді радять, у разі якщо вони зіштовхнуться із подібними дзвінками — одразу скаржитися на дії аферистів до поліції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.

Також наш портал інформував, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям виплачуватиметься.

Також, із малозабезпеченого зроблять бізнесмена: українці можуть отримати від держави солідну допомогу