В Україні запропоновано новий законопроект, який може значно розширити повноваження Нацгвардії. Законопроект №10311 передбачає використання різних видів зброї та бойової техніки, наприклад електрошокери.

Згідно з нововведеннями , які були запропоновані нардепом Максимом Павлюком, військовослужбовці Нацгвардії матимуть право застосовувати фізичну силу для:

нацгвардія, ілюстративне фото, з відкритих джерел
нацгвардія, ілюстративне фото, з відкритих джерел

  • забезпечення безпеки,
  • припинення правопорушень,
  • затримання правопорушників

Здійснюватиметься це за допомогою спеціальних засобів, а також зброї та бойової техніки залежно від ситуації.

Вони зможуть використовувати засоби обмеження рухливості, такі як наручники та електрошокер, включаючи затримання та доставку осіб до правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Нововведення також стосуються застосування сили та зброї проти цивільних осіб у разі загрози життю та здоров'ю, а також при опорі арешту.

Нацгвардійці, фото - Уніан
Нацгвардійці, фото - Уніан

Важливою зміною є також дозвіл на застосування примусової зупинки транспортних засобів, включаючи гірські дороги та умови обмеженої видимості.

Тепер Нацгвардія може застосовувати примусові заходи до різних видів транспорту, включаючи мотоцикли, мопеди та автобуси.

Законопроект уже отримав підтримку Комітету Верховної Ради і незабаром буде винесений на голосування у парламенті. Його метою є надання Нацгвардії додаткових інструментів для ефективного виконання службових обов'язків.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ТЦК не зупинить навіть ніч: Кабмін ухвалив важливе рішення

Також наш портал інформував, що в Раді заявляють, що законопроект про мобілізацію порушує права людини