Забруднення акваторії у Чорноморську нафтою, яке ймовірно спричинене розливом з судна «Аметист», повинні ліквідувати власник судна - КП «Морська пошуково-рятувальна служба», а також Адміністрація морських портів України.

Держекоінспекція звернулась до них з відповідним зобов’язанням.

«Щоб не допустити збільшення масштабів цієї екологічної катастрофи, ДЕІ Одеської області зобов’язала Чорноморську філію ДП «АМПУ» та балансоутримувача «Аметисту» - Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» в оперативному порядку здійснити такі заходи:

провести відомче розслідування щодо аварійного забруднення акваторії та повідомити про результати Держекоінспекцію;

встановити бонове огородження навколо місця аварії для локалізації розлив нафти;

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

повністю ліквідувати витік нафтопродуктів за допомогою біосорбентів;

забезпечити належне зберігання зібраних нафтопродуктів, а будь-яке поводження з ними проводити за присутності інспектора ДЕІ», - проінформував голова інспекції Андрій Мальований.

Посадовець додав, що інспектори ДЕІ і далі фіксують забруднення моря нафтопродуктами.

«За результатами останніх лабораторних аналізів, проведених Держекоінспекцією поблизу плавзасобу, зафіксоване перевищення вмісту нафтопродуктів у 3,4 раза! Їх вміст у районі стоянки «Аметисту» склав 0,16 мг/дм3 (норма складає 0,05 мг/дм3)», - зазначив Андрій Мальований.

Він також підкреслив, що такі показники загрожують екосистемі моря. Це призведе до знищення морських тварин та птахів, багато з яких вже зараз на межі вимирання.