У понеділок, 9 березня, Одесу накриють густі хмари – на щастя, не дощові. Вони не розійдуться до самого вечора, повідомляють на сайті Sinoptik.

В цей день повітря в Одесі прогріється до 8-13 градусів тепла, а вночі знизиться до 9 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день був у 1906 році, тоді повітря нагрівся до 19,5 градусів тепла. А незвичайно холодним – в 1898 році, тоді вдарив мороз у 14,6 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 9 березня, Укргідрометцентр

Народ у цей день, 9 березня, відзначав свято обрітення глави Іоанна Хрестителя. Вважалося, що якою буде погода 9 березня, такою вона буде і в квітні. Якщо в цей день пускався снігопад, то мали на увазі, що і в квітні неодмінно випаде ще не один сніг. Якщо ж земля зоставалася голою, то знали, що в квітні снігопадів уже можна не боятися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім Іоанна Хрестителя, в цей день, 9 березня, шанували ще і святого Димитрія. Дивилися, якою буде погода у цей день, і загадували на Великдень – аналогічно, якщо починався сніжок, то й на Великдень також ще випаде сніг.

Дивилися в небо, вже не боячись падучих зірок – ворожили про погоду по рогах місяця. Якщо місяць молодий, з гострими ріжками і добре видно, то попереду ще будуть траплятися морози.

Нагадаємо, +20 в березні - не межа? Глобальне потепління не залишає Україні шансів.

Як повідомляв Знай.uа, Зими більше не буде? Українці вперше відчули глобальне потепління на собі.

Знай.uа писав, У Києві не було зими! Синоптики приголомшили наслідками аномального тепла 2020.