У понеділок, 2 березня, в Одесі очікують хмарну погоду з дощем. Сонце навряд чи вийде з-за хмар в цей день, попереджають на сайті Sinoptik.

В цей день повітря прогріється до 6-9 градусів тепла, а вночі охолоджується до 6 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день був у 1922 році, тоді повітря прогрілося до 14,6 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1929 році, тоді мороз досяг 15,8 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 2 березня поминался великомученик Федір Тирон, а також праведна Мариамна. Колись вважали, що вдивлятися в зоряне небо в цю ніч не безпечно – якщо на Федора побачиш падаючу зірку, то неодмінно важко захворієш.

Погода в Україні 2 березня, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вперше за рік, саме 2 березня, на небі були помітні купчасті хмари, що передвіщають потепління. Сірі ворони, передчуваючи наближення потепління, починають вити гнізда. Люди теж чекають потепління, адже з кожним днем весна все сильніше проявляє свою владу, але зима все ще час від часу нагадує про себе нічними заморозками і мокрим снігом. Вважалося, що погода на Федора пророкує, яким буде все літо.

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.