У суботу, 22 лютого, в Одесі очікується сонячний ранок, а день та вечір будуть хмарними, але без опадів. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

За словами метеорологів, в цей день повітря прогріється до 5-7 градусів тепла, а вночі знизиться до 1 градуса вище нуля.

Найтеплішим цей день було у 1977 році, тоді температура повітря піднялася до 12,8 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1985 році, тоді мороз досяг 22,5 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 22 лютого, Укргідрометцентр

У народі в цей день вшановували святих Никифора і Панкрата. Вважалося, що після 22 лютого морози можуть вдарити тільки вночі, а вдень починаються відлиги.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вважалося, що нічне небо, на якому немає жодної зірочки, обіцяє теплу і ранню весну. Чим темніше небо, тим швидше зима здасть свої позиції. Крім того, наші предки починали «загартовувати» насіння перед посівом – на три ночі виставляли їх на мороз, після чого ховали їх до посівної. Це зміцнювало майбутні рослини, даючи їм сили на зростання і боротьбу з майбутніми температурними перепадами протягом теплого періоду року.

З цим днем до календарної весни залишається всього тиждень, тому варто задуматися про те, як провести зиму – починався період Масниці.

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.