На Одещині митники виявили майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка, оригінали яких виготовляють у Британії.

Про це повідомив глава Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

"Контрабанда тижня. Цього разу потрапила в рубрику, в першу чергу, через певну трагікомічність (розбавлю нескінченну тяганину із цигарками, прекурсорами та поштовою контрабандою). Одеські митники виявили майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка! Власне, це бренд британської "Rubik`s Brand Limited", яка випускає "офіційні" іграшки, які винайшов угорський скульптор Ерньо Рубік. Уповноважений представника правовласника надіслав до митниці висновок експертного дослідження, яким встановлено, що зазначені головоломки марковані знаком, який є настільки схожим, що його можна сплутати зі знаком, що належить компанії "Rubik`s Brand Limited". За фактом порушення прав інтелектуальної власності складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 476 Митного кодексу України. Наразі контрафактні кубики Рубіка вилучено. Їх подальшу долю вирішить правовласник. Вартість оригінального товару, який міг би бути витісненим з ринку цією партією, складає понад 3 млн грн...", - написав Нефьодов.

Скріншот Facebook

За фактом порушення прав інтелектуальної власності складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 476 Митного кодексу України. Наразі контрафактні кубики Рубіка вилучено. Їх подальшу долю вирішить правовласник. Вартість оригінального товару, який міг би бути витісненим з ринку цією партією, складає понад 3 млн грн.

"Тепер митникам є чим зайнятися", "Віддайте у дитячі будинки, не знищуйте!", "Це не контробанда тижня,це контробанда століття", "Далі підуть іграшки для дорослих під відомим брендом...", - іронізують українці в коментарях під публікацією.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Скріншот Facebook

Нагадаємо, українцям піднімуть зарплати, і видадуть квартири: кому пощастить у 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа помста за боротьбу з контрабандою в Одесі: слідчого, який викрив канал, заарештували за сфальсифікованими звинуваченнями.

Також Знай.uа писав про те, що Григол Катамадзе розповів, як розподіляють податки українців: пенсії, лікарні, армія і не тільки.