В Одесі 5 січня буде хмарно, день зіпсує дрібний сніг з дощем, який припиниться тільки до обіду. Такий прогноз озвучили на сайті Sinoptik.

Вдень і вночі термометри покажуть близько 1-3 градусів тепла, вночі опадів не буде.

За весь час, поки в Україні ведуться метеорологічні спостереження, найтеплішим цей день було у 1982 році, тоді перевалила за 10 градусів вище нуля. А самим сильним морозом місто прихопило в 1894 році, до 23 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 5 січня, Укргідрометцентр

У православних традиціях в цей день, 5 січня, шанували пам'ять святих Феодула і Саторнина. У цей день починали готуватися до святкування Різдва: кутю готували заздалегідь, а будинок ретельно мили і прибирали.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Якщо у цей день дули сильні вітри, то говорили, що до осені слід чекати багатого врожаю. По тому, якою була погода у цей день, помічали, яким буде весь майбутній листопад.

Крім того, якщо весь пісний період перед Різдвом був ясним і зоряним, то і пшениці буде багато. Сніг і морози обіцяли спекотне, щедре літо і теплу осінь. Якщо в цей період висіли над землею тумани, то й літо буде таким же туманним і дощовим, а урожай вимокне в полях.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.