В Одесі 29 грудня очікується дрібний дощик, який вщухне ближче до вечора. Увесь день буде триматися плюсова погода, яка буде відчуватися, як легкий мінус. Про це розповіли фахівці на сайті Sinoptik.

У місті температура повітря в цей день досягне саме більше 3 градусів тепла, а вночі знизиться до 1 градуса вище нуля.

Найтеплішим цей день в Одесі був у 2000 році – тоді городяни насолоджувалися рекордними 13,4 градусами тепла. А самої холодної погода була в 1986 році, - місто скували морози до 18 градусів морозу.

Погода в Україні 29 грудня, Укргідрометцентр

В цей день, 29 грудня, відзначали іменини пророка Огія. Вважалося, що якщо на Огія дерева покривав іній, то святки (з 7 до 14 січня) будуть теплими. Якщо на Огія небо ясне, то і на Аннания теж буде сонячно. Сильний мороз на Огія обіцяє морозний Хрещення (19 січня).

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, погода 29 грудня вказує, якою буде погода в квітні. Якщо зайці перестали здирати кору з дерев, то зима буде м'якою, а морози скоро пройдуть. Помічали погоду і по мишачим норкам: якщо миші зробили великий запас зерна на зиму, а гніздо утеплили пухом і шерстю, зима буде довгою і важкою.

Нагадаємо, що до Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.