В Україні неділю, 8 грудня, оголошено днем національної жалоби за загиблими у страшній пожежі в коледжі Одеси. Відповідний указ президент України Володимир Зеленський підписав у суботу, 7 грудня. Про це стало відомо з його поста в соціальній мережі Facebook.

Як відомо, пожежа забрала вісім життів, доля ще десятьох осіб залишається невідомою. Один з рятувальників, які ліквідували пожежу - Сергій Шатохін, помер на лікарняному ліжку від отриманих травм.

В Україні закликали скасувати всі масові заходи, свята та приспустити державні прапори. Президент нагадав, що в день жалоби варто задуматися про те, чого може навчити одеська трагедія. Крім того, він закликав усіх молитися і вірити, що доля зниклих десяти чоловік виявиться краще, ніж їхніх загиблих товаришів.

«Будемо молитися за упокій душ загиблих. Шукати тих, хто пропав безвісти, молячись і сподіваючись знайти їх живими», – зазначив він.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім того, Зеленський опублікував текст указу про введення траурного дня в Україні.

Нагадаємо, у масштабній пожежі в Одесі загинула студентка, десятки постраждалих мучаться від опіків у лікарні.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що трагедія з пожежею повторилася в одеському коледжі.

Також портал "Знай.uа" писав, що у жахливій пожежі в коледжі Одеси загинула викладачка, є зниклі без вести.