Одеські залізничники, які стверджували, що мають право обслуговувати пасажирів російською мовою, програли в суді львівському активісту Святославу Літинському. Про це повідомляє «Справжня варта».

Все почалося з того, що житель Львівщини Ярослав Попович посварився з провідником поїзда "Чернівці-Одеса", який не захотів обслужити пасажира державною мовою. Замість цього він заявив, що є уродженцем «багатонаціонального міста Одеси». Обурений клієнт написав скаргу в Книгу відгуків, проте керівництво Одеської залізниці відповіло, що закон дозволяє обслуговування російською.

Після цього Попович звернувся до активіста, який подав до суду і виграв позов. Відтепер Одеська залізниця зобов'язана надавати послуги українською мовою.

Нагадаємо, що артисти харківського цирку вважають, що цирк потрібно рятувати від зоозахисників, які вимагають заборонити використання тварин.

Знай.uа писав, що в Одеській області жінка намагалася вкрасти гаджет у 4-річної дитини, яка хворіє на ДЦП.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще