Одеське СІЗО оскандалилось через жахливу антисанітарію на кухні.

Низка порушень була виявлена при перевірці установи представниками омбудсмена.

"Попри встановлений ліміт наповнення установи у 1227 осіб, в ній утримуються 1235 в’язнів. Вказане свідчить про перенаповнення слідчого ізолятора та недотримання норми площі на одного засудженого чи узятого під варту", – зазначили у пресслужбі.

В'язні, які проходять відбування терміну, змушені жити в нелюдських умовах. Вони використовують саморобний вентилятор, оскільки задуха і відвищена вологість у приміщенням поза нормою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Перебування в таких приміщеннях можна охарактеризувати як катування, жорстоке або таке, що принижує гідність, поводження або покарання.

Не менш моторошними виявились санітарчі норми у місцях для харчування. Там омбудсмени виявили численні порушення, оскільки кухарі не дотримуються навіть елементарних вимог.

"При цьому, моніторинговою групою зафіксовано наявність у цих приміщеннях щурів та велику кількість комах. Вказане може призвести до спалаху кишково-шлункових захворювань осіб, які утримуються в установі", – наголосили у пресслужбі уповноваженого.

Нагадаємо, що відлуння епохи Порошенка дісталося до арештантів: за дверима Лук'янівського СІЗО кояться страшні речі

Раніше портал "Знай.ua" писав, що хороми Зайцевої показали усій Україні: живе на широку ногу, ні краплі каяття

Також портал "Знай.ua" інформував, що закон не писаний: в одеському СІЗО виявили липові документи, скандальні подробиці