У найближчі місяці в Україні очікується циркуляція чотирьох основних штамів грипу. Два з них являють особливу небезпеку.

Про це повідомляяє Центр громадського здоров'я Моз України.

У цьому році прогнозують прихід двох штамів грипу типу А: А/H1N1 Brisbane/02/2018 і А/H3N2 Kansas/14/2017. Саме віруси грипу типу А вважаються найбільш небезпечними з–за більш важкого перебігу хвороби і небезпеки розвитку ускладнень.

Також очікується циркуляція двох штамів менш небезпечного грипу типу B: B / Victoria / 2/87 і В / Phuket / 3073/2013. Ці штами вже циркулювали раніше і відомі українським медикам.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Повідомляється, що в Україну доставлні потрібні дози для вакцинації, які наразі проходять контроль якості та безпеки. Вакцини родом із Франції, Кореї. За планом вони будуть на ринку вже у жовтні.

Нагадаємо, Смертельний вірус косить українців десятками: небезпека криється в питній воді

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Смертельні ускладнення, швидко до лікаря: як відрізнити грип від застуди

Також Знай.uа" писав про те, що В Київ прийшов смертельний вірус забрав життя першої жертви: як врятуватися