В Одеський області за одну лиш добу рятувальники виїжджали на гасіння пожеж у экосистемах 25 раз.

Таку моторошну статистику оприлюднила прес-служба ДСНС в Одеській області, пише politeka.

"За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України в Одеській області 25 разів виїжджали на загорання сухої трави та очерету на загальній площі 12,74 га", — йдеться в повідомленні.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ймовірними причинами пожеж рятувальники вважають необережне поводження з вогнем.

Співробітники ДСНС просят бути обачними і нагадують правила безпеки: не можна розводити і залишати багаття в лісовій та парковій зоні; не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями, а також залишати недопалки і сірники на сухої трав'янистої підстилці.

Також рятувальники звертаються до мешканців, якщо ви помітили загорання в лісах, посадках і на відкритих територіях, варто негайно телефонувати "101".

Нагадаємо, що Одесу охопила гігантська пожежа: вогонь пожирає метр за метром, перші кадри

Як повідомляв портал Знай.ua, у Туреччині на південний захід від відомого курортного міста Бодрум спалахнула масштабна пожежа.

Також Знай.ua писав, в Одесі загорілася психлікарня.