Одеське море на межі катасрофи. Масовий вилов риби спричинив великі проблеми. З 50 промислових видів риб, які зовсім недавно благополучно себе почували, для повноцінного вилову залишилося три.

Такі жахливі далі оприлюднили в Державній екологічній інспекції (ДЕІ) Мінприроди України, пише ecoleague.net.

Повідомляєтьс, що за останнє десятиліття у Азовському морі більш ніж вдвічі зменшився обсяг вилову піленгаса, в три рази – судака, в чотири – камбали-калкана.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найбільш глобальна причина є забруднення великих участків морської води, а також нераціональне ведення рибного господарства і неналежну охорону водних живих ресурсів.

Також чималу шкоду наносить бракоьєрство, яко зараз набуло небезпечних масштабів, які загрожують все більше з кожним днем.

Екологи б'ють тривогу: ще недавно рибні запаси здавалися практично невичерпними, проте сьогодні загибель Азовського моря здається неминучою через безперервне варварського знищення риби.

Нагадаємо, що екологічна катастрофа в Одесі: у мережі показали страшні кадри забрудненого моря

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Одеса захлинається відходами: брудне закулісся перлини моря потрапило на камеру

Також портал "Знай.ua" інформував, що Одеса потопає у смітті: що криється у закапелках перлини моря, - кадри апокаліпсису