В селі Кубей Болградського району Одеської області спостерігається спалах небезпечної хвороби. Лікарі повідомляють, що кір знову набирає обертів.

Про це інформує регіональний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Наразі відомо, що на кір захворіли шестеро осіб ромської національності, серед них — п'ятеро дітей. За словами медиків, хворі не були щеплені від кору.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зазначимо, що за минулий тиждень рівень захворюваності на кір в Одеській області зріс на 28,6 %. З початку року діагноз "кір" був поставлений 1521 хворому, включаючи 811 дітей до 17 років.

Нагадаємо, що кір - це дуже небезпечна хвороба, яка може призвести до летального результату. Саме тому одним з головних питань, пов'язаних з хворобою, є наступне: "Як не захворіти на кір". А для цього нам потрібно дізнатися все про цей вірус і особливо про шляхи його передачі.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що у Львові люди масово "злягли" від кору: кількість хворих зростає

Також портал "Знай.ua" інформував, що МОЗ попереджає про неочікуваний спалах кору.